Wednesday, July 23, 2008

Earthlings - The movie- A Must See!!!

Ελληνικοι υποτιτλοι

Το Earthlings, σε αφήγηση του Joaquin Phoenix και σε μουσική του Moby, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταδεικνύει την πλήρη οικονομική εξάρτηση του ανθρώπινου είδους από τα ζώα που εκτρέφονται για κατοικίδια, φαγητό, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα. Με τη χρήση κρυφών καμερών και υλικού που δεν είχε δημοσιευθεί ως τώρα, το Earthlings καταγράφει τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών παγκοσμίως, όλες εκ των οποίων βασίζονται εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση ζώων για τα κέρδη τους. Δυνατό, ενημερωτικό,αντιφατικό και προκλητικό, το Earthlings είναι μακράν το πιο κατανοητό ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί σχετικά με την στενή σχέση φύσης, ζώων και ανθρώπινου οικονομικού συμφέροντος.


For watching the film with different subtitles go to :
http://veg-tv.info/Earthlings

Narrated by Academy Award Nominee Joaquin Phoenix and featuring music by the critically acclaimed platinum artist Moby, EARTHLINGS is a documentary film about humankind's complete economic dependence on animals raised for pets, food, clothing, entertainment and scientific research. Using hidden cameras and never-before-seen footage, EARTHLINGS chronicles the day-to-day practices of the largest industries in the world, all of which rely entirely on animals for profit. Powerful, informative, controversial and thought-provoking, EARTHLINGS is by far the most comprehensive documentary ever produced on the correlation between nature, animals and human economic interests.
http://www.isawearthlings.com/

4 comments:

Anonymous said...

Φίλε μου, με "εφτιαξες" πρωί πρωί.
Δε μού φτάνουν τα χρέη μου και τα πάσης φύσεως προβλήματα που τείνουν να με οδηγήσουν στον ψυχίατρο, ψάχνοντας sites για τη Βέροια, πέφτω πάνω σου... και στο "earthlings"! Πραγματικά ένα "must see", αλλά δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι σε πραγματικές συνθήκες ζωής.Ζώ σε μια πόλη και κινούμαι σε
περιοχές της που πρέπει να περνάς πάνω από μελλοντικά πτώματα για να συνεχίσεις το δρόμο σου, γι αυτό το λέω. Το βρίσκω πολύ μεγάλη πολυτέλεια να ενδιαφερθεί κανείς για τα ζώα, όταν κλείνει τα μάτια στην δυστυχία των ανθρώπων γύρω του. Τέλος πάντων, καλό είναι να τα βλέπουμε κι αυτά μπας και ξυπνήσει κάτι μέσα μας.
Λυπάμαι αφάνταστα όταν βλέπω τέτοια video , κι έχω δει πολλά, από την peta και άλλες οργανώσεις. Με αρρωσταίνουν τα φιλμάκια που αφορούν την κακοποίηση ζώων, και ειδικά την έννομη κακοποίηση.
Αλλά χορτοφάγος δεν έχω γίνει ακόμα και το βλέπω χλωμό...
Παριστάνω τη φιλόζωη, αλλά με προϋποθέσεις.
Αυτές που με βολεύουν.
Και δεν είμαι η μόνη υποθέτω...
Μαρίνα.

Longfeather said...

Γεια σου Μαρινα , και σε ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες να δεις την ταινια και να γραψεις και το σχολιο σου.Σκοπος μου δεν ειναι να δημιουργησω ενοχες σε κανενα ,αλλοστε ,"ο πρωτος αναμαρτητος...." .Ισως ειμαι πολυ ρομαντικος ωστε να ελπιζω πο\ως κατι μπορει να γινει οταν πολυς κοσμος γνωριζει.Εγω παντως που ειδα το φιλμ χθες ενοισα τετοια αναγουλα ωστε αποφασισα να σταματησω ξανα ,τουλαχιστον το κρεας.Ηταν τοσο εντονο το συναισθημα της εμμεσης δικης μου συμμετοχης σε ολα αυτα τα εγληματα που ειπα τελος.Οχι πως θα μειωθει ο αριθμος των πτωματων εξαιτιας μου, αλλα τουλαχιστον η συνηδησουλα μου θα ελαφρυνει λιγακι.
Και ναι δεν εισαι η μονη φιλοζωη-ος με προυποθεσεις.Μαλλων ολοι μας ετσ ειμαστε. Να εισαι παντα καλα και να μας ξαναερθεις.

Anonymous said...

Αγαπητέ Δημήτρη. Κατ' αρχήν πολλά μπράβο που προβάλλεις τη συγκεκριμένη ταινία. Για όσους ασχολούνται με αυτά , η ταινία τους είναι γνωστή. Όμως, την γνωρίζουν ελάχιστοι. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προβληθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τη δουν όλοι, αλλά δυστυχώς, χτυπάει τα συμφέροντα πολλών.Και δυστυχώς, ξεπερνάει κάθε ταινία τρόμου. Και ακόμη πιο δυστυχώς, δεν είναι αποτέλεσμα της φαντασίας κάποιου σεναριογράφου, αλλά η πραγματικότητα.
Σε σχέση με το σχόλιο της Μαρίνας, απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν είναι πολυτέλεια να ενδιαφέρεται κανείς για τα ζώα. Μόνο όποιος μπορεί να σεβαστεί κάθε μορφή ζωής, μπορεί να ενδιαφερθεί πραγματικά για τους ανθρώπους. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε υπ'όψιν μας ότι τόσο η δυστυχία των ανθρώπων όσο και των ζώων οφείλεται στους ανθρώπους. Κατ' εμέ όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Όποιος θέλει να αλλάξει την κατάσταση, με τον τρόπο του βοηθάει.
Το να λέμε "α τα καημένα τι τραβάνε", ή "τι τραβάω σ'αυτή τη ζωή" δεν είναι λύση.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι έχουν σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν, όλοι φοβούνται πως θα καταλήξουν στον ψυχίατρο κλπ κλπ. Και πίστεψέ με , δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, κι εγώ αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα.
Αλλά άσε, αν αρχίσουμε τώρα να αναλύουμε το κάθε τι...μια ζωή μόνο δεν θα μας φτάσει.
Και επανέρχομαι...το ζήτημα είναι να βοηθάμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του...αλλά να βοηθάμε.
Υπάρχουν πολλοί που το παίζουν υποστηρικτές της Greenpeace και δεν κάνουν ανακύκλωση, άλλοι που το παίζουν φιλόζωοι και φοράνε γούνες ή δεν ταϊζουν ή δεν βοηθούν ποτέ ένα αδέσπωτο ζώο ή που θα φάνε τον κακομοίρη το δύσμοιρο τον αστακό που τον έχουν βράσει ζωντανό κι άλλοι που το παίζουν φιλελεύθεροι για τα συμφέροντά τους, αλλά κατά βάθος είναι.....να μην πω. Γενικότερα πιστεύω πως πολλά τέτοια πράγματα είναι αλληλένδετα.
Όσο για την πόλη που λέει η Μαρίνα δεν έχει καμία σχέση. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα σε χωριό και είδα πάρα πολλές βαναυσότητες απέναντι σε ζώα (ξέρεις τί ωραίο που είναι να είσαι παιδάκι 6 χρονών, να μεγαλώνεις ένα κατσικάκι ή ένα αρνάκι ταϊζοντάς το με το μπιμπερό και μετά να το δεις στο τσιγκέλι?). Μη μου πείτε τώρα ότι δεν έχετε δει κι εσεις κάτι παρόμοιο? Φυσικά και όλοι έχουν δει στο κρεοπωλείο της γειτονιάς, αλλά πάντα σκέφτονται...έλα μωρέ, ζώα είναι...αχ δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα...άλλοι λαοί ζητούσαν συγγνώμη από τα ζώα όταν τα κυνηγούσαν για να τραφούν και άλλοι ....πωπω ξέφυγα πολύ.
Αλλά Δημήτρη, όπως λες κι εσύ, ίσως είμαστε πολύ ρομαντικοί....και αυτό είναι το μόνο αντίδοτο ενάντια στην τρέλα αυτού του κόσμου.
Take care

Longfeather said...

Φιλε μου, μακροσκελες το σχολιο σου αλλα με βρισκεις συμφωνο σε ολα.Εγω το μονο που μπορω να προσθεσω ειναι πως, αν δεν μπορουμε να δωσουμε εστω ενα κοκκαλο και να αγαπησουμε ενα σκυλι, μια γατα,ενα κοτοπουλο γουρουνι αγελαδα ,η οτιδηποτε, το οποιο δεν ζηταει τιποτα απολυτως απο εμας παρα μονο τον ελαχιστο σεβασμο προς την υπαρξη του, πως θα μπορεσουμε να αγαπησουμε τον ανθρωπο?Κι αν η τροφη μας ειναι τοσο ποτισμενη με πονο και φοβο,ποσο καλο μπορει να κανει στο σωμα μας?
Να εισαι παντα καλα.

Post a Comment