Monday, July 21, 2008

ETHNIC -the shop


















Atma Ethnic Arts is back in Veria Greece.

Visit our E-Shop at www.e-ethnic.com

 

Μαρτιος 1999, ανοιγει στην Βεροια το Ethnic .Ενας χωρος με βασικο προσανατολισμο στα χειροποιητα αντικειμενα απο διαφορες γωνιες του κοσμου.(αληθεια γιατι το λεμε αυτο? στρογυλος δεν ειναι ο κοσμος?).Δεν ηταν απλα  η αναγκη για να κανω μια δουλεια, αλλα να κανω κατι που μου αρεσει.Και επειδη οταν θελεις κατι πολυ, θα ερθει η ωρα να πραγματοποιηθει.


Ετσι λοιπον ο χωρος αρχισε σιγα σιγα να γεμιζει απο αντικειμενα  διαφορετικης προελευσης.Μασκες απο την αφρικη , το Μεξικο και την Ινδονησια,τοξα απο την Αμερικη, ρουχα απο το Νεπαλ,κοσμηματα απο την Ινδια κτλπ κτλπ.Βασικη αρχη ηταν να διατηρηθει ενα συγκεκριμενο στυλ στο μαγαζι και οχι χαρην του κερδους να βαλω οτιδηποτε πουλαει, καθως επισεις να παραμεινω σε φυσικα υλικα ,ξυλο ασημι κοκκαλο,μεταξι κτλπ.και να μεινω οσο γινεται αδιαφορος στην πλαστικουρα και γενικως στα πασης φυσεως Faux.Ετσι λοιπον χαθηκαν καποιοι πιθανοι πελατες αλλα εκτιμηθηκε απο καποιους αλλους, και βασικα,κρατησα το καταστημα στο στυλ που ηθελα !



Τα τελευταια χρονια ξεκινησε μια σειρα ταξιδιων κατα κυριο λογο στο Νεπαλ και την Ινδια με στοχο την εισαγωγη αντικειμενων και ρουχων, ετσι ωστε να βρω αυτο που θελω εγω ,να γνωριζω την ιστορια του και φυσικα να πετυχω και καλυτερες τιμες.Και βεβαια ,να μου μεινει και το ταξιδι!!!!Τωρα τα περισσοτερα κομματια εχουν μια ταυτοτητα ,γνωριζω τις συνθηκες στις οποιες κατασκευαστικαν,την ποιοτητα τους,την ιστορια τους, τον συμβολισμο τους.Χρειαστηκαν πολλες "γυρες" για να επιλεχτει το καθε αντικειμενο πολυ παζαρι, πολυ κουβαλημα !!



Απο το Νεπαλ ηρθαν χειροποιητα ασημενια κοσμηματα δεμενα με πετρες, τσαντες πλεχτες,μπουφαν μαλλινα, υφαντα χαλια απο το Κασμιρ,Βουδιστικα αντικειμενα, οπως, καμπανες,τροχοι mani , Θιβετανικα singing bowls ,κοχυλια ντυμενα σε ασημι, πασμινες μαλλινες, διαφορα βραχιολακια κολιεδακια και μενταγιον σε κοκκαλο,αυθεντικα μαχαιρια kukuri ,πινακες ζωγραφικης Thangka ,και πολλα πολλα αλλα.

Απο την Ινδια, ρουχα σε μεταξι και σε βαμβακι, ριχταρια και μεταξωτα φουλαρια απο το Varanasi , μαλας απο rudraksha και clear quarz απο το Rishikesh το παγκοσμιο κεντρο της Yoga, παραδοσιακα ασημενια κοσμηματα,μενταγιον σε ημιπολιτιμες πετρες και μεγαλη ποικιλια  σε κρυσταλλους για διακοσμηση η για θεραπευτικη χρηση,αρωματικα στικς και λαδια, αγαλματα, διακοσμητικα κτλπ κτλπ κτλπ


Τωρα θελω μεγαλυτερο μαγαζι για να τα βαλω ολα αυτα!!!! :)
Περα απο ολα αυτα ομως ,στο Ethnic  θα βρειτε μια μαγαλη ποικιλια βιβλιων με θεματολογια τον εσωτερισμο,την αυτογνωσια, τις εναλλακτικες θεραπειες ,και παραπλησια θεματα.

Επισης συνεργαζομαι με Ινδιανικες βιοτεχνιες στην Αριζονα  απο οπου φερνω αυθεντικα ινδιανικα αντικειμενα οπως τοξα ,τομαχωκ, πιπες ρουχα κτλπ
Εδω ακομα θα βρειτε και μια μεγαλη ποικιλια σε κοσμημα Body Piercing από χειρουργικο ατσαλι η τιτανιο

Πανω απο ολα ομως πιστευω πως εδω θα βρειτε μια ευχαριστη ατμοσφαιρα και εναν χωρο για χαλαρωση και κουβεντουλα ειτε για ταξιδια του σωματος ειτε του μυαλου.Ισως οχι μονο επειδη κανω αυτο που ερωτευθηκα αλλα επειδη ειμαι ακομα ερωτευμενος με αυτο που κανω.
Φροντιστε να εχετε αρκετο χρονο στην διαθεση σας για να μπορεσετε να ανακαλυψετε με την ησυχια σας καποιο αντικειμενο χαμενο μεσα στα αλλα.!!

Το Ethnic βρισκεται στην Βεροια
στην οδο Ιπποκρατους 27
τηλ. 0030 2331503975
                                                      Namaste!!

9 comments:

Anonymous said...

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ... ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ NA ΒΡΩ ETHNIC ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑ ΕΡΘΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...!

Longfeather said...

Φιλε/φιλη μου σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια,θα χαρω να περασεις απο το μαγαζι οποτε θελεις.Να εισαι καλα!!!

Anonymous said...

kala file to magazi sou gamaei...8a perasw sigoura..

Anonymous said...

eee to magazi einai ston pezodromo...mhpos exei heavy metal mplouzes

Anonymous said...

MOΛΙΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ....ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΜΥΤΗ

Anonymous said...

me too me ton apopanw ;)

andianda tsouksa said...

exei kliesei pleon h metafer8hke kapou allou?

Longfeather said...

Ναι ,το μαγαζι εχει κλεισει απο τον Φεβρουαριο και μεταφερθηε στην Κυπρο στην Λεμεσο, σε πιο μεγαλο χωρο, με πολυ περισσοτερα και ιδιαιτερα αντικειμενα.. μπορεις να μας βρεις στο Facebook ως " Atma Ethnic Arts "

Unknown said...

I recently found many useful information in your website especially this blog page. Among the lots of comments on your articles. Thanks for sharing.
ΤΣΑΝΤΕΣ ESHOP

Post a Comment